Binjin

tala fou

"Ou te popole o le a fasiotia ai o ia ma le auvaa aʻo leʻi goto le Titanic i gaioiga a le Pule Sili o le OceanGate Stocon Rush.

O se tagata faigaluega muamua o le OceanGate na tuli ina ua uma ona faaleo atu popolega e uiga i le saogalemu o le vaʻa o le Titan na tusi se imeli i se uo faigaluega e faʻaalia ai le fefe ina neʻi faʻamalosi e le Pule Sili o le kamupani ia lava e "taumafai mo le faʻaleleia o ia lava" ma o le a feoti isi.
O David Lochridge, o le sa avea muamua ma faatonu o le gataifale a OceanGate na galue mo le kamupani mai le 2015 i le 2018, na tuli ina ua uma ona faaleoina atugaluga e uiga i le saogalemu o le tele o le fausaga o Titan.
O lapata'iga na tu'ua'ia na tu'uina mai e le faleoloa i le afa lona lua o le 2017, peita'i na fa'afia ona te'ena ina ua tu'ua le nofoaga mai le fale e amata ai le su'ega.
Ua aliali mai nei e leʻi umi talu ona faʻateʻaina o ia i le 2018, na auina atu ai e Lodge Ridge se imeli i le fesoasoani o le poloketi Rob McCallum (o le na tuua foi OceanGate ona o popolega tau le saogalemu) e faʻaalia ai lona popolega o le pule sili o Stockton Rush o le a iu lava ina oti i le vaʻa.
E tusa ai ma le The New Yorker, na tusi Lochridge e uiga ia Rush: “Ou te lē manaʻo e fai aʻu o ni tagata fai tala, ae ou te popole ina neʻi fasiotia o ia lava ma fasioti iā te ia lava mo se faamaoniga o le tagata lava ia.”
O le sa avea muamua ma tagata faigaluega o le OceanGate David Lochridge na auina atu i se isi sa avea muamua ma paaga se lapataiga imeli i le toilalo o Titan Subs i le 2018, ma fai mai na fefe o le Pule Sili o le kamupani o le a fasiotia o ia ma isi i le mea na ia taʻua "o le sailiga o le faaleleia o ia lava."
I lena taimi, o Lodge Ridge (e le o ata) o le faatonu o le gataifale a OceanGate ma atonu e na o le pau lea o le pailate poto a le kamupani.Mo le tele o le 2017, na ia faʻaalia popolega e uiga i le faʻatulagaina o le vaʻa, o vaega na vaaia ia Iuni 28.
Ua lipotia mai e le inisinia lototoa le faaauau, "Ou te manatu ia te aʻu lava e lototele pe a oo i mea matautia, ae o lenei vaʻa o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo faʻatali i luga o apaʻau."
O Rush, o se “tagata fai mea fou” o loo taumafai e tuleia tuaoi o le maulu o le pasese, o se tasi lea o tagata e toalima na maliliu i le malaga mulimuli a le Titanic ina ua paʻu lona potu mamafa i le loloto o le 3,800 mita lea na taula ai le Titanic ma pa.
E tusa ai ma le Daily Mail, i ni nai aso aʻo leʻi auina atu le imeli, na asiasia e Lodgeridge vaega taua uma o le sub, lea ua leva ona masani ai o ia, ma vave maua ai le tele o fuʻa mumu.
Muamua, o faamaumauga a le faamasinoga i se tagi na faaulu e le au faigaluega o le OceanGate ua faamutaina o loo faaalia ai le iloa e Lodge Ridge o le mea faapipii i luga o le ato paila o le taavale ua paʻu ese ma e ono mafua ai le gau i le le lelei o le faapipiiina o faamau.
E le gata i lea, na maua e se tagata su'esu'e poto ni fa'afitauli i le fa'aalo o le va'a, ma matauina o lo'o i ai ni pu fa'aoso, ma i luga o le Titan lava ia, e 'ese'ese le tootoo mai ta'iala masani.
O lo o taua fo’i i le tagi e fa’apea, e ono tula’i mai se tulaga mata’utia o le pa’u ma o vaega taua o lo’o tu’uaia e puipuia i uila.
O lo'o popole fo'i Lodge Ridge e uiga i fola e mu ma le i ai o le vinyl i totonu, lea na ia ta'ua e masani ona fa'asa'oloto ai asu oona pe a mu.
Ae ui i lea, i luga o lenei lisi o lamatiaga saogalemu, o le faafitauli sili a Lodge Ridge - ma le vaega o le pito i lalo na iu ina faaletonu i le taimi o le maulu i le masina talu ai - o le carbon fiber autu e nafa ma le tausia o pasese i le loloto o le aisa.O loʻo i ai le malepelepe o le Titanic.
O le faatonu o galuega o le gataifale a Project Titan, David Lochridge, ua faateʻa ina ua maeʻa le feiloaiga ma le Pule Sili o le OceanGate Stockton Rush, o le sa i luga o le mea na leiloa.
E tusa ai ma le Daily Mail, i aso aʻo leʻi tuʻuina atu le imeli, na asiasia e Lodgeridge itu taua uma o le vaʻa ua leva ona masani ai o ia ma maua ai le tele o fuʻa mumu, e pei o le vaega taua o le sipa.
Na lipotia mai e le inisinia lototoa le gaosiga o le carbon-fiber a Rush "o se mala o loo loma."Na ia tusi atu i se uo faigaluega lea na toesea foi mai Oceangate ona o faʻafitauli Titan: "E te le totogiina aʻu i soʻo se auala e faʻafefe ai i lenei pisinisi."
O le mamafa o le vai i fafo e tusa ma le 6000 psi ma o lo'o fa'alogoina faataamilo i le tino i le mea e sili ona taua.
O le mea moni e uiga i le Lodge Ridge o le potu faʻamalosi e faia i le carbon fiber, o se mea faʻafefeteina e le faʻaaogaina i soʻo se isi bathyscaphe ma o le mea lea e tele lava e leʻi faʻataʻitaʻiina.
Talu mai lena taimi, o nisi tagata atamamai ua faitioina le faʻaaogaina e Rush o se mea e pei o se maea e malosi i le vevesi ae vaivai i le faʻamalosi.
Masalo o le mea e sili ona popole ai, o le faaiuga a le OceanGate e le faʻamaonia le tekonolosi fou ma le leai o se suʻega umi o le sami aʻo leʻi iʻu ina toilalo.
E tusa ai ma le tagi a Lodge Ridge, o le faaiuga na faia e Rush ma Tony Nissen, CTO o le kamupani i Washington.
I totonu, o loʻo finau mai ai Lodgeridge e faʻapea o le paga na tumau pea le tulaga ina ua uma ona ia tuʻuina atu ia i latou le lipoti faʻainisinia ia Ianuari 2018, lea, faatasi ai ma fesili na fesiligia muamua, o loʻo galulue tagata atamamai i se vaega o le vaʻa o le vaʻa.
O le iʻuga, na finau Lochridge e manaʻomia e le Titan nisi suʻega, fai mai o pasese e ono lamatia pe a oʻo i le "matua loloto," e tusa ai ma se tagi na faila i le Faamasinoga Faaitumalo a Seattle mulimuli ane i lena tausaga.
E tusa ai ma lona musu e sainia le pepa, na lipotia mai na tusia e Lodgeridge, "O aʻu talosaga tuugutu i luga o manatu autu o loʻo talanoaina i le pepa faʻapipiʻi ua tele taimi na teenaina, o lea ua ou lagona nei e tatau ona ou tuʻuina atu lenei lipoti ina ia i ai se faʻamaumauga aloaia. .”"Atali'i.
"E le tatau ona lele le Cyclops 2 (Titan) i soʻo se faʻataʻitaʻiga o loʻo loma seʻi vagana ua faia ni faʻasaʻoga talafeagai ma maeʻa."
E tusa ai ma le tala a le New Yorker, sa matua ita tele Rush ma na toetoe lava a faʻaumatia Lodge Ridge i lea taimi.
O le aso lava lea, na taloina ai foi e le Pule Sili se fonotaga lea na ia finau ai ma isi taitai o le OceanGate e faapea e le tatau ona faia se suesuega o le vaa.
Ae, ua fa'atinoina e Brass se faiga e mata'ituina ai le leo e mafai ona iloa ai alava ua masaesae.Fai mai le kamupani i lena taimi ua lava le faiga e lapataia ai pailate i le ono tulai mai o se mala mataʻutia, "ua lava le taimi e taofia ai le alu ifo ma toe foi saogalemu i le eleele".
Na aafia itu uma e lua i se tagi tigaina, ma na faia ai loa le faaiuga o le mataupu e lei faailoaina i ni masina talu ona faila le mataupu.
I le tali atu i le faamasinoga sese o le maliu, na molia ai e OceanGate ia Loughridge, ma tuuaia o ia i le solia o se maliega e le faailoaina ma le failaina o se tagi tetee e faapea na faateʻa sese o ia ona o le lagaina o fesili e uiga i suʻega ma le saogalemu.
I lana suʻega, na fai mai ai Lodgeridge o le OceanGate o loʻo totogia le $ 250,000 mo se nofoa i luga o le vaʻa, lea o le a "tuu ai le pasese i se tulaga lamatia tele i se faʻataʻitaʻiga faʻafefe."Na ia ta’ua fo’i e le mafai ona o’o atu i le loloto pe tusa ma le 13,123 futu le loloto o le masini Titanic, lea o lo’o i ai le malepelepe o le Titanic.
O le Ofisa Sili o Pulega o le OceanGate ma le fa'avae o Rush (agavale) o lo'o nofo fa'atasi ma le pailate fa'ato'ilalo o Randy Holt i le Antipodesin a le kamupani i lalo o Iuni 28, 2013. O le Rush o se tagata e soli tulafono o ana fa'ai'uga i le taimi o le fausiaina o le Titan ua fesiligia nei.
I se blog post ua faaulutalaina “Aisea na le faavasegaina ai le Titan?”O le OceanGate na faʻaalia lona tulaga i le le amanaʻiaina o le sailiga mo le faʻavasegaina, ma fautua mai o le faagasologa o le a umi tele.
Fai mai le lipoti: "E ui o loʻo naunau ofisa faʻavasegaina e suʻe tusipasi mo galuega fou ma faʻafouga ma manatu, e masani ona latou manaʻomia le tele o tausaga faʻamaonia ona o le leai o ni faʻataʻitaʻiga muamua.…
"O le faʻatumauina o isi vaega i le saoasaoa i mea fou uma aʻo leʻi faʻataʻitaʻiina moni o le fetuu lea o le vave faʻafouina."
O ana "faiga fou" e aofia ai le mataʻituina o le soifua maloloina o le tino (RTM), lea "e le o aofia ai i le taimi nei e soʻo se lala sooupu faʻavasegaina," o le tala lea a le kamupani.
Fai mai OceanGate o ana lava puipuiga malu i totonu ua lava.Na faaiʻu e le blog e faapea "e le lava le fuaina e mautinoa ai le saogalemu."
O Lodgeridge, o lana galuega o le vaaia lea o le saogalemu o Titan, na faʻamalosia Oceangate e suʻe faʻavasegaina i tausaga ua mavae aʻo leʻi faʻateʻaina ona o feeseeseaiga i luga o siaki saogalemu a Titan.
E manaʻo foʻi o ia e suʻesuʻe e le kamupani le tino o le Titan e "suʻesuʻe ni faaletonu" nai lo le "faʻalagolago i le mataʻituina o le leo" e mafai ona iloa ai faafitauli "miliseconds aʻo leʻi pa."
E taua tele le mauaina ona e le iloa e le au laveai pe o Titan o loʻo i lalo ole vasa, ma faʻatupulaʻia ai le fefe e ono "pa" i lalo o le mamafa malosi.
I le faamasinoga i le 2018, na fai mai ai loia a le kamupani ua faateʻa Lodgeridge mai lana galuega ona ua "le taliaina" o ia i a latou suʻesuʻega ma fuafuaga, e aofia ai tulafono saogalemu.
Na taʻua foʻi e OceanGate o Lodgeridge "na manaʻo e faateʻa", faʻasoa faʻamatalaga faʻalilolilo i isi, ma tapeina le hard drive a le kamupani."E musu e talia le tele o faʻamatalaga saogalemu na tuʻuina mai e le inisinia sili a Titan," o le tala lea a le kamupani.
O Lodge Ridge na siitia mai i Uosigitone DC mai Peretania e galue i le Project Titan, lea sa taʻua muamua o Cyclops 2.
O se tasi sa avea muamua ma enisinia o le sami ma le Royal Navy diver, OceanGate o loʻo faʻamatalaina o ia o se "tagata poto i galuega i lalo o le sami ma faʻasaoina".
O pepa faaletulafono na maua e DaiyMail.com o loʻo faʻaalia ai na ia tusia se lipoti i le 2018 e faitioina ai le atinaʻeina o vaʻa a le kamupani.
O lo'o fa'atonuina fo'i e Lodge Ridge e fa'aaoga e OceanGate lala sooupu fa'avasega e pei ole ABS e asiasia ma fa'amaonia Titan.
"Na teena e OceanGate talosaga uma e lua ma faʻaalia le le naunau e totogi se lala sooupu faʻavasega e toe iloilo lana poloketi pailate," o le tala lea a le faamasinoga.
O Lodge Ridge "e le ioe i le manatu o OceanGate o le va'a na goto e aunoa ma se fa'ata'ita'iga e le fa'aleagaina e fa'aalia ai lona fa'amaoni ma fa'aalia ai le pasese i ni lamatiaga ogaoga i le va'a fa'ata'ita'i."


Taimi meli: Iul-05-2023